Beheersplan voor bescherming van de walvisachtigen op Tenerife

Geschreven op 12-11-2020


De bescherming van walvisachtigen in het kanaal tussen het zuiden van Tenerife en La Gomera, en bijgevolg ook op het hele eiland, hangt af van het beheersplan dat de staat moet opstellen.

Natacha Aguilar, een bioloog van de Universiteit van La Laguna, verklaart dat dit beheersplan erg belangrijk is en alleen met dat document als basis kan het effectief worden gereguleerd. Een verordening die volgens Aguilar speciale nadruk moet leggen op de snelheid van de schepen en de beperking van het aantal veerboten.

Het zuidwesten van Tenerife is een van de beste plekken ter wereld om walvisachtigen en andere zeedieren te spotten. Het is essentieel dat deze populaties worden beschermd tegen mogelijke aanvaringen van zowel transportveerboten tussen de eilanden als kleine en middelgrote boten. Het is erg belangrijk om de snelheid te beperken en het aantal doortochten te verminderen, aldus Aguilar.

Voornoemd strategisch plan moet worden opgesteld door het ‘Ministerio para la Transición y el Reto Demográfico’ en Aguilar beschouwt het als "zeer urgent", hoewel hij erkent dat "ze eraan werken" met enkele technische bezoeken aan het eiland en de steun van de Canarische overheid.

Dolfijnen, potvissen, grienden of de gewone vinvis zijn enkele van de soorten die in de Canarische wateren in het algemeen en in het kanaal Tenerife-La Gomera in het bijzonder voorkomen. Een paradijs voor walvisachtigen dat we moeten beschermen, aldus Aguilar.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).