Korte nieuwsitems

Geschreven op 12-11-2020


Een aardverschuiving op de TF-5, ter hoogte van de Barranco de Ruiz in de gemeente Los Realejos, heeft woensdagmorgen lange verkeersfiles veroorzaakt. De gebeurtenis vond plaats in de vroege ochtenduren en het wegpersoneel van de Cabildo heeft snel gezorgd voor een alternatieve doorgang alvorens met de opruimingswerken te beginnen.

Drie Albanese burgers zijn gearresteerd op de luchthaven Tenerife Sur toen ze probeerden met valse Bulgaarse paspoorten naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, zo meldde de Nationale Politie dinsdag. De dader zijn tussen de 19 en 23 jaar oud.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft dinsdag twee mannen aangehouden voor de diefstal van de portemonnee van een vrouw. Het slachtoffer had de nummerplaat genoteerd en doorgegeven aan de politie. Korte tijd later kon het voertuig worden gelokaliseerd en werden de daders opgepakt.

Een 4-jarige jongen is gisteren gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto in de gemeente La Guancha op Tenerife. Een arts van het gezondheidscentrum van La Guancha bracht het kind de eerste zorgen toe en werd nadien met vrij ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee mannen van 45 en 49 jaar oud zijn matig gewond geraakt bij een botsing op de TF-82 in de gemeente El Tanque op Tenerife. Beide chauffeurs werden voor verdere verzorging en controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden begint aanstaande zaterdag met de selectieve en vrijwillige screening van de bevolking (90.000 personen) van de bevolkingscentra van Santa Cruz en La Laguna met de hoogste incidentie. Het doel is om de infecties door asymptomatische mensen te beperken.

Agenten van de Guardia Civil van Granadilla de Abona hebben een man, een inwoner van de gemeente, gearresteerd voor een misdaad van roof met geweld. Hij bedreigde een minderjarige jongen met een mes toen hij ’s ochtends in El Médano naar school ging en dwong hem zijn mobiele telefoon af te geven. Het slachtoffer weigerde dit en kreeg vervolgens een klap met een hard voorwerp dat lichte verwondingen veroorzaakte.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife hebben dinsdagnamiddag twee autobestuurders van 19 en 26 jaar aangehouden die een snelheidswedstrijd hielden in de calle Bicácaro. Ze kregen beiden een boete van 500 euro en verliezen zes rijbewijspunten.

De lokale politie van La Laguna heeft 12 processen-verbaal opgesteld voor een illegaal feest in Tejina in de stad La Laguna. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor alcoholconsumptie, 3 voor het niet gebruiken van een masker en één voor het bezit van verdovende middelen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).