De raffinaderij heeft drie jaar de tijd om zijn activiteiten uit Santa Cruz naar Granadilla te verplaatsen

Geschreven op 12-11-2020


Petróleos de Canarias, S.A. (Petrocan) krijgt toestemming voor het bezetten van een gebied van 120.632 vierkante meter in de haven van Granadilla. Hierover heeft de raad van bestuur van de havenautoriteit van Santa Cruz de Tenerife gisteren overeenstemming bereikt tijdens een gewone zitting. Dit gebied wordt bestemd voor de installatie van onder andere een fabriek voor de opslag en levering van vliegtuigbrandstof. Dit zou het mogelijk kunnen maken de CEPSA-faciliteiten bij de raffinaderij in Santa Cruz naar Granadilla te verplaatsen, aldus de havenautoriteit.

Binnen een jaar moet het bouwproject op tafel liggen en dit moet binnen twee jaar worden uitgevoerd. De werken die naar verwachting zullen worden uitgevoerd in de concessie (toegekend voor 35 jaar), beschikken al over het bijbehorende basisproject. Na de concessie officieel te hebben medegedeeld, moet de concessiehouder het bouwproject voorleggen voor goedkeuring door de havenautoriteit van Tenerife. Na die goedkeuring heeft Petrocan twee maanden de tijd om met de werken te beginnen, die binnen 20 maanden moeten plaatsvinden. Volgens de gegevens van de concessiehouder krijgt de opslaginstallatie een oppervlakte van 118.451,40 vierkante meter, met 1.692 bovengrondse pijplijnen en 488,83 ondergrondse.

De raffinaderij van Santa Cruz gaat dus nog drie jaar door met de distributie-activiteiten voordat deze definitief aan de haven van Granadilla zullen worden overgedragen. Dit is een essentiële stap voor de ontmanteling van de industrie in de hoofdstad en het project 'Santa Cruz Verde 2030' te lanceren. De burgemeester is blij dat de distributie niet van het eiland verdwijnt (wat goed is voor de werkgelegenheid). 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).