Het eerste cruiseschip sinds de lockdown meert aan in Santa Cruz

Geschreven op 12-11-2020


Gisteren was een heugelijke dag voor Tenerife. Na meer dan zeven maanden sinds de coronacrisis kwam er een cruiseschip aan, de Mein Schiff 2. Kapitein Thomas Roth werd plechtig ontvangen door de voorzitter van het havenbedrijf, de burgemeester van de stad en de voorzitter van het eilandbestuur (Cabildo). Kapitein Thomas Roth vertelde dat Santa Cruz altijd zijn favoriete haven is geweest sinds hij er in 1990 voor het eerst aanmeerde. “Ik zeg altijd dat een mooi schip in een mooie haven moet liggen, en de Canarische Eilanden zijn heel bijzonder dankzij het schone water, de frisse lucht en de blauwe hemel".

De 896 Duitse passagiers zijn via Gran Canaria en Lanzarote naar Tenerife gereisd en hebben daar de belangrijkste bezienswaardigheden gezien. Nu is Tenerife aan de beurt voor een tocht langs enkele karakteristieke plekken. Op het programma staan onder andere het havenstadje Garachico, het historische centrum van La Laguna, de vulkaan Teide, het futuristische concertgebouw Auditorio Adán Martín in Santa Cruz en het strand van Las Teresitas. Dit alles met respect voor de huidige sanitaire veiligheidsmaatregelen.

De excursies vinden plaats in 'bubbels' van maximaal 10 toeristen, die niet op eigen houtje de stad in mogen of zich onder de bevolking mengen. De Mein Schiff 2 is dit keer nog maar voor minder dan 30% bezet. De volgende cruise vertrekt met meer passagiers, in principe 1.300. Deze komt op 17 november aan in de haven van Santa Cruz. Dit is toevallig precies de dag dat er een simulatie is gepland van het protocol voor gezondheidscontrole van passagiers en bemanning van schepen vanuit het buitenland, dus ook voor cruises. Santa Cruz is de eerste plek waar een dergelijke simulatie plaatsvindt, die neerkomt op sanitaire controles bij het verlaten van het schip.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).