Verplichte PCR-test voor alle toeristen vanaf 23 november

Geschreven op 12-11-2020


De Canarische Eilanden zijn verheugd dat Spanje vanaf 23 november een PCR-test oplegt aan alle toeristen die het Spaanse vasteland of de Canarische Eilanden bezoeken. De centrale regering kondigde aan dat er vandaag een besluit zal worden gepubliceerd in het staatsblad dat iedere toerist uit een risicoland verplicht is om een negatieve PCR-test voor te leggen.

Toeristen die, volgens de parameters van de Europese Unie, uit een risicozone komen, moeten vanaf 23 november een negatieve diagnostische test voorleggen die maximaal 72 uur vóór hun vertrek is uitgevoerd en die op elk moment tijdens hun verblijf in Spanje kan worden opgevraagd of geëist.

Dit nieuws werd zeer goed ontvangen op de Canarische Eilanden in de wetenschap dat aan één van hun belangrijkste eisen is voldaan sinds het begin van de gezondheidscrisis. Zo kan uiteindelijk de toeristische activiteit op een veilige manier worden hervat.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, verklaarde dat deze maatregel een aanvulling vormt op andere aangenomen maatregelen, zoals de veilige luchtcorridors en de wet inzake toerisme op de Canarische Eilanden, dat er ook voor Spaanse toeristen, die in toeristische complexen verblijven, een negatieve PCR vereist is.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).