39.000 ontbijten en lichte maaltijden voor de kinderen op de Canarische Eilanden

Geschreven op 12-11-2020


Het Rode Kruis heeft meer dan 39.000 ontbijten en lichte maaltijden uitgedeeld aan Canarische kinderen in het kader van de achtste editie van de campagne ‘Desayunos y Meriendas #ConCorazón’ op de eilanden.

De verdeling werd gedaan door 114 Rode Kruisvrijwilligers die 39.163 ontbijten en lichte maaltijden hebben uitgedeeld, wat overeenkomt met ongeveer 11.760 kilo voedsel, bestemd voor de meest kwetsbare gezinnen, aldus de organisatie.

Zo werd 3.946 kilo voedsel uitgedeeld op Gran Canaria, terwijl de overige 7.814  kilo op Tenerife werd verdeeld.

‘Desayunos y Meriendas #ConCorazón’ is een initiatief van het Spaanse Rode Kruis, Alcampo, Ceetrus, Oney en de ‘Asociación de Cocineros y Reposteros (ACYRE)’, gelanceerd in heel Spanje, en kende dit jaar een stijging van 4 procent in vergelijking met het resultaat van de vorige campagne, waarbij in totaal 1.678.637 ontbijten en lichte maaltijden werden ingezameld.

Er wordt naar gestreefd om het maatschappelijk middenveld te betrekken bij het verbeteren van de kwaliteit van het leven van minderjarigen die in moeilijke situaties leven en tevens bij te dragen aan het behalen van duurzame ontwikkelingsdoelstellingen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).