De sanering van Guaza

Geschreven op 13-11-2020


In Guaza in de gemeente Arona zal in de komende maanden worden begonnen met de bouw van het eerste sanitair netwerk dankzij een wijziging van het lokale samenwerkingsplan 2018-2021 tussen de gemeenteraad en de Cabildo dat gisteren werd goedgekeurd door de lokale gemeenteraad. Op deze manier wordt voldaan aan een historische vraag van de inwoners die deze basisinfrastructuur al decennialang moeten missen.

Guaza, met een bevolking van bijna 2.900 mensen, heeft nog geen sanitair netwerk. Voor de aanleg wordt 2,9 miljoen euro vrijgemaakt waarvan twee miljoen euro wordt betaald door de gemeente Arona en 900.000 euro door de Cabildo van Tenerife. Daardoor kan het netwerk worden aanbesteed en kan de komende maanden met de bouw worden begonnen.

In eerste instantie is het de bedoeling dat dit nieuwe systeem zal beschikken over een voorlopige zuiveringsinstallatie, in ieder geval totdat de werken zijn voltooid.

José Julián Mena, de burgemeester van Arona, benadrukte het belang van de wijziging die door de raad van bestuur is goedgekeurd, omdat het betekent dat er een grote stap voorwaarts kan worden gezet in Guaza. Deze voorzieningen zijn essentieel om de werkelijke behoeften van de bewoners te verbeteren, aldus Mena.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).