Bedrijven geven de voordelen van ERTE terug om ontslagen te kunnen uitvoeren

Geschreven op 13-11-2020


De economie en bedrijvigheid op de Canarische Eilanden zijn verre van normaal en de particuliere sector heeft maatregelen genomen om zijn personeelsbestand te herstructureren.

Veel van de bedrijven die de afgelopen maanden onder de ERTE (tijdelijke werkloosheidsregeling) vielen en dus geen sociale bijdragen hoefden te betalen (of de sociale bijdragen die ze betaalden waren lager), betalen deze vergoedingen terug om zo snel mogelijk ontslagen te kunnen uitvoeren.

In de uitkeringsclausules van de ERTE staat vermeld dat vanaf de hervatting van de activiteiten, de eerste zes maanden het bedrijf geen werknemers mag ontslaan. Als het bedrijf echter besluit om deze vrijstellingen van sociale bijdragen toch te betalen, dan vervalt deze clausule. Vele bedrijven zijn hiermee al begonnen om het aantal arbeidskrachten te verminderen en de economische crisis te overleven.

Als we zien hoeveel bedrijven reeds zijn begonnen met het betalen van deze kosten, dan houden we ons hart vast en vrezen we een ‘lawine van ontslagen’, aldus Pepe Álvarez, secretaris-generaal van UGT. De inactiviteit van de bedrijven heeft te lang geduurd en ondernemers trachten op deze manier hun zaak toch nog te redden door hun personeel te ontslaan en de vaste kosten te reduceren, zegt Álvarez.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).