De Canarische Eilanden vragen om de acceptatie van antigeentests

Geschreven op 13-11-2020


De aankondiging door de regering van Spanje dat vanaf 23 november alle buitenlandse reizigers die het land binnenkomen uit een risicogebied, een PCR-test moeten hebben die in het land van herkomst is uitgevoerd, heeft een einde gemaakt aan de weinige toeristische reserveringen in de verschillende uitgiftemarkten.

De schaarste aan deze tests in sommige Europese landen, waaronder België, waar ze alleen worden uitgevoerd bij personen met duidelijke symptomen en hun hoge prijs, die varieert tussen de 150 en 200 euro, hebben geleid tot een stopzetting van de verkoop en zelfs annuleringen.

De Canarische Eilanden en de toeristische sector eisen al maanden dit soort toegangscontroles om van de eilanden een veilige bestemming te maken. Omdat ze echter de moeilijkheden kennen die er zijn bij het verkrijgen van een PCR-test in verschillende Europese landen en hun hoge kosten, eisen ze dat antigeentesten als geldig worden aanvaard.

Ze zijn snel, betrouwbaar en toegankelijk. De kostprijs is veel lager, ongeveer 15 euro vergeleken met de 150-200 euro voor een PCR-test. Als een gezin van vier personen op vakantie naar de Canarische Eilanden wil komen, moeten ze 600 tot 800 euro betalen voor de PCR-tests. Dat is onmogelijk. Dus er komt niemand, zo luidt het.

Daarom zijn de president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, en de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, reeds gisteren een onderhandelingsoffensief begonnen met de regering van Spanje om ervoor te zorgen dat antigeentests worden geaccepteerd vanaf 23 november.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).