Avondklok kan, indien nodig, worden opgelegd op Tenerife

Geschreven op 14-11-2020


De president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, wilde tijdens de persconferentie van gisteren eraan herinneren dat de staat van alarm de autonome gemeenschap de mogelijkheid geeft om, indien nodig, een avondklok voor de bevolking af te kondigen.

Concreet bevestigde de president dat het staatsbesluit, dat uitzonderingen regelt, van kracht zal blijven tot mei volgend jaar. En daarin worden andere buitengewone gezondheidsrichtlijnen mogelijk gemaakt, zoals de beperking van nachtmobiliteit, waarvan de Canarische Eilanden tot dusver zijn gespaard gebleven.

Maar dat document zegt duidelijk dat de autonome gemeenschap op elk moment, als de gegevens op Tenerife blijven verslechteren, de beslissing kan nemen om de avondklok in te stellen, aldus Torres. Dit is iets wat we eigenlijk niet willen doen maar er is slechts één oplossing: de cijfers op Tenerife moeten verbeteren. De cumulatieve incidentie van deze ziekte op 7 dagen op de Canarische Eilanden bedraagt momenteel ​​42,72 gevallen per 100.000 inwoners (67,3 op Tenerife) en op 14 dagen staat de archipel op 81,31 gevallen per 100.000 inwoners (129,4 opTenerife).

Tijdens zijn optreden verduidelijkte de president ook dat het pakket aan acties dat hij gisteren aankondigde het resultaat is van het werk van de technische staf met het doel de epidemiologische cijfers te laten dalen in de volgende 14 dagen. Dan zullen we opnieuw de situatie evalueren en de maatregelen eventueel aanpassen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).