De staart van cycloon 'Theta' zorgt voor krachtige windstoten op La Palma en Tenerife

Geschreven op 14-11-2020


Vijftien jaar na de tropische storm Delta, die de dood van zeven mensen en uitgebreide schade op de Canarische Eilanden veroorzaakte, zal opnieuw een Atlantische cycloon, Theta, de eilanden passeren.

Maar de verwachtingen zijn beter dan toen. De regionale overheid en het ‘Agencia Estatal de Meteorología (Aemet)’ werken al samen om het fenomeen te volgen dat vandaag op La Palma en Tenerife zal gevoeld worden.

Als de voorspellingen kloppen, zal de nabijheid van Theta vanaf het middaguur een sterke deining en hoge golven veroorzaken aan de noordwestkust van beide eilanden, evenals krachtige windstoten in de bergen, om vervolgens op zondag naar het noordoosten te draaien en niet langer een bedreiging te zijn voor de bevolking.

Men verwacht storm op zee met een windkracht van 7 tot 8 beaufort en windstoten tot 80 kilometer per uur in de hoge gebieden van La Palma en Tenerife.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).