Korte nieuwsitems

Geschreven op 14-11-2020


De man, die de kraker van zijn huis op Fuerteventura heeft gedood, is schuldig aan moord. De dader viel zijn slachtoffer aan in een bar met wat leek op een stok met aan het uiteinde een schaar bevestigd om er een steekwapen van te maken. Hij stak het slachtoffer verschillende keren in de borst waaraan hij uiteindelijk overleed.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie zijn meer dan 70 migranten omgekomen toen hun boot, waarmee ze de Canarische Eilanden wilden bereiken, is gezonken voor de kust van Libië.

De regering heeft gisteren ingestemd met het verlagen van het maximale bedrag waaraan chirurgische maskers aan de bevolking worden verkocht en mogen niet meer dan 0,72 euro kosten.

De Salvamar Alpheratz van ‘Salvamento Marítimo’ heeft donderdag een boot begeleid naar de haven van Los Cristianos met 90 migranten van sub-Sahara afkomst, waarvan 22 minderjarigen. 5 inzittenden waren er erg slecht aan toe en werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Elke Spanjaard zal dit jaar gemiddeld 65,66 euro uitgeven om loten te kopen voor de buitengewone trekking van de kerstloterij op 22 december. In het geval van de Canarische Eilanden ligt het gemiddelde bedrag op 41,07 euro per persoon.

De Nationale Politie heeft twee mannen van 25 en 22 jaar gearresteerd voor het gooien van stenen naar voertuigen die op de snelweg reden in Añaza. De twee mannen sloegen op de vlucht toen ze de politie zagen toekomen maar konden even later toch worden gevat.

De ‘Dirección General de Tráfico (DGT)’ heeft tal van gecamoufleerde bestelwagens op de Canarische wegen. Het doel van deze voertuigen is om bestuurders te beboeten die hun mobiele telefoon gebruiken of geen veiligheidsgordels dragen tijdens het rijden. Het is voor het eerst op Gran Canaria dat een van de DGT-busjes werd gezien met een radar aan boord.

De lokale politie van Santa Cruz heeft sinds 14 augustus bijna 2.000 boetes opgelegd wegens niet-naleving van de Covid-voorschriften. Dit betekent dat het gemiddelde aantal boetes sindsdien rond de 450 per maand ligt, behalve in de maand oktober toen er meer dan 700 waren. De helft van deze dossiers betreft het niet dragen van maskers.

Een 12-jarige jongen raakte matig gewond na een aanrijding met zijn fiets tegen een auto in Granadilla de Abona (Tenerife). Hij werd overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis.

Een van de twaalf Afrikaanse immigranten die donderdag in het ziekenhuis moesten worden opgenomen op Gran Canaria is overleden vanwege zijn slechte gezondheidstoestand en 3 anderen moesten worden opgenomen op de intensive care.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).