De regering werkt aan hulpmaatregelen voor bars en restaurants

Geschreven op 14-11-2020


De regering is bezig met de voorbereiding van een reeks hulpmaatregelen voor de horecasector, een van de meest getroffen sectoren door de Covid-19-crisis.

Meer specifiek is het ministerie van Economische Zaken degene die het werk leidt om dit ondersteuningsplan voor de horeca uit te werken in coördinatie met de andere betrokken ministeries. Er zijn momenteel al concrete voorstellen met economische, fiscale en financiële maatregelen waarmee men zo vlug mogelijk voor de dag wil komen.

Mogelijke maatregelen zijn onder meer bonussen en vrijstellingen van sociale zekerheidsbijdragen en een verlenging van de uitstelperiode en de terugbetalingstermijn van ICO-kredieten, evenals acties om te kunnen heronderhandelen over huurprijzen.

Met deze maatregelen zou de horecasector, die om een directe steun ter waarde van 8.500 miljoen euro heeft verzocht, weer kunnen ademhalen gezien de dramatische situatie. De gevolgen van de crisis tot oktober omvatten de sluiting van 65.000 horecabedrijven, het verlies van 350.000 banen en een omzetdaling van meer dan 50% ten opzichte van 2019.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).