De grootste aluminium zeilboot ter wereld legt aan op Tenerife

Geschreven op 14-11-2020


De zuidpier van de haven van Santa Cruz de Tenerife kreeg donderdag het bezoek van de 'Sea Eagle II', de grootste aluminium zeilboot ter wereld,  zomeldde het Havenbedrijf.

Het schip, een 81 meter lange schoener, werd in januari 2020 te water gelaten en houdt halt in Tenerife om brandstof en voedsel in te slaan voordat het naar Antigua en Barbuda in het Caribisch gebied vertrekt.

De grootte van de zielboot dwong de Nederlandse scheepswerf van Royal Huisman nieuwe ontwikkelings- en constructiemethoden toe te passen.

De firma Dykstra Naval Architects was ruim een jaar bezig met het ontwerp, de engineering en de planning van het schip evenals de architectuur en het exterieurontwerp.

De zeilboot biedt plaats aan twaalf gasten en vijftien bemanningsleden. Het schip haalt een maximale snelheid van 21 knopen en heeft een zeiloppervlak van 3.050 vierkante meter verdeeld over 3 masten.

De 'Sea Eagle II' blijft tot 16 november aangemeerd in de haven van Santa Cruz.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).