Spanje lanceert de Canarische Eilanden als de enige veilige bestemming voor Europese toeristen

Geschreven op 15-11-2020


Spanje gaat de Canarische Eilanden deze week in vijf landen promoten als de 'enige veilige bestemming' voor Europese toeristen voor deze winter, in 'een moeilijke tijd', heeft de Spaanse minister van Toerisme, María Reyes Maroto, aangekondigd. "De Canarische Eilanden zijn een veilige bestemming en voorbereid op de ontvangst van toeristen." Het aantal besmettingen is er laag, zei de minister, verwijzend naar de gezondheidssituatie waarin de eilanden momenteel verkeren met een incidentie van 82 besmettingen per 100.000 inwoners. In het Verenigd Koninkrijk zijn dat er 443, in Duitsland 268, in Frankrijk 908 en in Zweden 350.

Met de bedoeling de toeristische activiteit van de archipel nieuw leven in te blazen, lanceert Turespaña (de Spaanse toerismedienst) de promotiecampagne "Back to the Canary Islands, back to Spain". Hiermee wil men de stroom reizigers naar de eilanden voor dit winterseizoen op gang brengen. De promotiecampagne wordt gehouden in Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Ierland. Men verwacht 6,3 miljoen mensen te bereiken, voornamelijk via sociale netwerken, maar ook via digitale media en videoplatforms.

Vanwege het coronavirus zijn concurrerende toeristische bestemmingen in onder andere de Cariben en Zuidoost-Azië gesloten. De Canarische Eilanden willen bezoekers aantrekken die een zonvakantie op een veilige plek willen, benadrukte de algemeen directeur van Turespaña tijdens de presentatie van de promotiecampagne. Deze wordt uitgevoerd in samenwerking met de Canarische deelregering en beschikt in 2020 over een budget van 500.000 euro, eventueel te verlengen tot 2021, afhankelijk van hoe het toerisme en de pandemie zich ontwikkelen. Hoewel de directeur erkent dat de mensen momenteel niet erg reislustig zijn, wijst hij er ook op dat er vaak op het laatste moment wordt geboekt: toen het Verenigd Koninkrijk en Duitsland de Canarische Eilanden als veilig bestempelden, nam de vraag naar vakantiereizen onmiddellijk toe.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).