Boetes tot 6.000 euro voor reizigers die zonder PCR-test Spanje binnenkomen

Geschreven op 14-11-2020


Reizigers die op Spaanse luchthavens en havens aankomen zonder de verplichte PCR-test, krijgen te maken met een boete die kan oplopen tot 6000 euro, aldus de minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya.

De minister legde uit dat luchtvaartmaatschappijen wordt "aanbevolen" om te controleren of reizigers een PCR-test bij zich hebben voordat ze in het vliegtuig stappen, maar ze worden niet gedwongen. Wanneer ze in Spanje aankomen, zullen de reizigers het resultaat van de test moeten toenen, en als ze geen test hebben, zullen ze er een moeten ondergaan plus het betalen van een fikse boete.

In een interview op Antena 3 wees González Laya erop dat "het zware boetes zijn", maar dat ze niet bedoeld zijn om te worden geïnd, maar eerder een afschrikmiddel zijn omdat het de bedoeling is dat de reizigers betrokken en medeverantwoordelijk zijn bij het streven naar veiligheid.

De verplichting om binnen 72 uur voorafgaand aan de reis een negatieve PCR-test te laten uitvoeren, treedt op 23 november in voege voor reizigers uit 65 landen, waaronder de meeste Europese landen, uitgezonderd voor Griekenland, Finland en Noorwegen, die een lagere incidentie hebben.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).