Toerisme vraagt om antigeentests te aanvaarden

Geschreven op 15-11-2020


De toeristenverenigingen van de Canarische Eilanden (Ashotel, FEHT, Federación Turística de Lanzarote en Asofuer) hebben er bij de regering van Spanje op aangedrongen om ook snelle antigeentests te aanvaarden als diagnostische tests voor de bestrijding van Covid-19 in plaats van PCR-tests.

Deze vraag is er gekomen nadat de Spaanse regering eerder deze week had beslist dat elke reiziger een negatieve PCR-test bij zich moet hebben vanaf 23 november wat geleid heeft tot een stopzetting van de reserveringen en zelfs annuleringen op de Canarische Eilanden.

De reden daarvan is dat PCR-tests moeilijk verkrijgbaar zijn in sommige landen en bovendien erg duur zijn wat een negatieve reactie heeft veroorzaakt.

We proberen met alle middelen een zeer getroffen toeristische sector nieuw leven in te blazen en we moeten zo vlug mogelijk ingrijpen zodat de noodzakelijke sanitaire controles sneller en betaalbaarder zijn voor de reizigers die naar de Canarische Eilanden willen komen. Deze controles zijn essentieel om de eilanden te beschermen, aldus de voorzitter van Ashotel.

We begrijpen niet waarom een ​​decreet dat door de Spaanse regering is goedgekeurd voor toepassing op haar grondgebied, een PCR- test vereist, terwijl men in vele autonome gemeenschappen in Spanje reeds antigeentests gebruikt, voegen hij eraan toe.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).