We hebben de toeristen nodig, maar ze moeten opletten!

Geschreven op 15-11-2020


Een inwoner van Los Cristianos filmde woensdagavond een groep toeristen op het strand van Las Vistas in de gemeente Arona die noch het verplichte maskers droegen noch de sociale afstand respecteerden.

Toen ik het strand passeerde, zag ik dat ze zongen, feestvierden en alcoholische dranken dronken, zei de buurtbewoner, die erkent dat hij zelf de politie had moeten bellen, maar is ook van mening dat het niet aan hem is om voor burgerwacht te spelen.

De gemeenteraad van Arona herinnert eraan dat sinds wat er afgelopen augustus gebeurde in een bar in ‘Verónicas’, die werd ontruimd omdat talloze mensen zich niet aan de veiligheidsmaatregelen hielden, de bewaking en de controles in het gebied sterk zijn opgevoerd waardoor de politie meer aanwezig is in de toeristische enclaves van Los Cristianos en Las Américas.

In Arona zijn sinds het begin van de pandemie meer dan 1.800 boetes uitgeschreven wegens het niet-naleven van de gezondheidsvoorschriften, vooral om geen mondmasker te dragen en het nuttigen van alcoholische dranken op openbare plaatsen. Arona is momenteel de derde gemeente op het eiland met de meeste actieve gevallen van het coronavirus volgens de gegevens van het ministerie van Volksgezondheid.

"De komst van toeristen is een gevoelige kwestie omdat we ze nodig hebben", zegt de woordvoerder van de gemeente, maar ze moeten opletten en ervoor zorgen dat ze op de hoogte zijn van de maatregelen die in Spanje en op Tenerife zijn genomen tegen het coronavirus. De lokale politie en de rest van de veiligheidstroepen doen enorme inspanningen, rekening houdend met het feit dat je niet achter elke burger een politieagent kunt plaatsen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).