Het BBP van de Canarische Eilanden daalt met bijna 20% op jaarbasis

Geschreven op 16-11-2020


Het bruto binnenlands product (BBP) van de Canarische eilanden is in het derde kwartaal van het jaar met 19,8% gedaald in vergelijking met de gegevens van 2019, voornamelijk als gevolg van de sterke daling in de dienstensector, de bouw, de industrie en de primaire sector.

Dit werd gemeld door het ‘Instituto Canario de Estadística (Istac)’, dat verleden vrijdag de ‘Contabilidad Trimestral de la Comunidad Autónoma’ heeft gepubliceerd, waarin het erop wijst dat de daling van de regionale economie ruimschoots groter is dan de daling met 8,7% in heel Spanje.

Alle economische sectoren lieten een aanzienlijke daling zien in vergelijking met 2019, waarbij de dienstensector opvalt als het meest getroffen met een daling van 29,8%, gevolgd door de bouw (-16,3%), de industrie (-9,3%) en de primaire sector (-4,8%).

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).