Het toerismebudget groeit met 20% tegen 2021

Geschreven op 16-11-2020


Het toerismebudget zal volgend jaar met 20% groeien, aldus de minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, tijdens haar bezoek aan Lanzarote.

Met betrekking tot de situatie van de regionale toerismesector zei Castilla dat 2020 het ‘donkerste’ jaar zal zijn in de geschiedenis van de Canarische economie vanwege de zware klap die het heeft gekregen, wat ertoe zal leiden dat de Canarische Eilanden dit jaar zal afsluiten met ongeveer 5 miljoen toeristen, dat is maar liefst 66% minder dan in 2019.

Lanzarote is het eiland dat het zwaarst is getroffen door de impact van de crisis. Tot september is er een daling van 75,3% geregostreerd, gezien hun grote afhankelijkheid van het toerisme uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland, landen met strenge beperkende maatregelen voor hun burgers.

Castilla is in elk geval van mening dat het winterseizoen niet als verloren kan worden beschouwd en vertrouwt erop dat in de komende maanden een herstel zal worden waargenomen zodra de besmettingsniveaus in de uitgevende markten onder controle zijn, samen met de beslissing van de nationale regering om een negatieve PCR-test te eisen van elke toerist die het land binnenkomt.

De minister benadrukte dat ze op de Canarische Eilanden intensief hebben gewerkt om de bestemming voor te bereiden op een veilige ontvangst van de toeristen, met het ontwerp en de implementatie van protocollen en de betrokkenheid van de hele Canarische samenleving bij het verminderen van het aantal besmettingen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).