Reeds meer dan 2.500 ton aan banden vernietigd in Arico (Tenerife)

Geschreven op 16-11-2020


De president van de Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, bezocht gisteren de opruimwerkzaamheden van de bijna 8.000 ton aan oude banden die zijn opgestapeld in het ‘Complejo Ambiental de Tenerife (CAT)’ gelegen in de gemeente Arico.

De president van het eiland hield toezicht op het werk dat werd uitgevoerd door de bandenversnipperaar en bezocht de andere faciliteiten van het milieucomplex. Sinds eind oktober is er al zo'n 2.500 ton aan banden vernietigd, waardoor er nog iets meer dan 5.300 ton moet worden behandeld.

Voor de verwijdering van de bijna 8.000 ton banden, die al 15 jaar opgeslagen liggen, werd eerst een betonnen plaat gegoten om de bandenversnipperaar op te plaatsen. De werkzaamheden zijn in oktober begonnen en voor het einde van het jaar verwacht men dat de werken voltooid zijn.

Het doel van deze actie, met een budget van 2,1 miljoen euro, is om al dit materiaal te elimineren en zo terug nieuwe ruimte te creëren en een probleem van vele jaren op te lossen, aldus Pedro Martín. Hij belichtte ook andere belangrijke projecten in het milieucomplex, zoals de herstellingswerken aan verschillende hallen, met een investering van ongeveer een miljoen euro en de verbeteringen aan de afdeling verpakkingen, voor ongeveer drie miljoen euro om beter aangepast te zijn aan de nieuwe omstandigheden.

Met al deze werken doet het Milieucomplex een inhaalbeweging, waarbij het vooral vooruitgang boekt om de doelstelling van de Europese Unie te halen om al het materiaal dat binnenkomt te hergebruiken en te scheiden, aldus Martín.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).