Grootschalige Covid-screening in Santa Cruz en La Laguna is begonnen

Geschreven op 16-11-2020


Het regioministerie van Volksgezondheid is gestart met het testen van de bewoners van de wijken van Santa Cruz en La Laguna waar de meeste besmettingen voorkomen. Dit zijn: Tejina/Tegueste, Taco, La Cuesta, Añaza, Barranco Grande en Salamanca. Men wil de asymptomatische positieve gevallen identificeren. 

Medewerkende instellingen voor het ter beschikking stellen en plaatsen van de detectieapparatuur zijn onder andere de eilandregering van Tenerife en de gemeenten Santa Cruz, La Laguna en Tegueste in samenwerking met de havenautoriteiten (in de haven is een testlocatie).

Mensen tussen de 20 en 65 jaar zonder symptomen en die niet in quarantaine zijn vanwege contact met Covid-19-patiënten of de ziekte de afgelopen drie maanden al gehad hebben, kunnen een gratis PCR-test krijgen. Met het vroegtijdig opsporen van gevallen in deze groep hoopt men de curve te kunnen ombuigen. Wie in de doelgroep zit en zich wil laten testen, kan bellen naar 012 of 922 470012 om een afspraak te maken. Is de test positief, dan wordt men daarover telefonisch ingelicht.

De drie testlocaties zijn:  Voor de bevolking van Tejina-Tejeste - ouderensociëteit van Tegueste (Centro de Mayores) tegenover het gezondheidscentrum; De wijken Taco en La Cuesta - evenementenhal van Santa Cruz (Recinto ferial); Barranco Grande, Añaza en Salamanca – de haven van Santa Cruz (Dársena Pesquera).

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).