1.500 banen lopen gevaar door de nieuwe maatregelen op Tenerife

Geschreven op 15-11-2020


"We zijn woedend." Zo krachtig begint de voorzitter van de ‘Asociación de Empresarios de Restauración y Ocio (AERO)’, Ramón Fariña, zijn beoordeling van de sanitaire maatregelen die de regering donderdag, zonder voorafgaande mededeling, heeft aangekondigd. We hebben het moeten vernemen zoals iedereen, niemand heeft ons vooraf geraadpleegd en vanaf vrijdag gaan de nieuwe maatregelen reeds in na publicatie in het staatsblad van de Canarische Eilanden (BOC)’.

En waarom hebben ze niet gewacht tot maandag, voegt de vice-president van AERO, Carlos Quintero, eraan toe, nu gaan alle reserveringen voor het weekend verloren.

Zowel Fariña als Quintero zijn ervan overtuigd dat de maatregelen, die door de regering van de Canarische Eilanden donderdag zijn genomen om de besmetting van Covid-19 op Tenerife te beperken, tussen de 1.500 en 1.800 banen in de restaurantsector op het eiland in gevaar brengen. We begrijpen dat de regering maatregelen neemt om besmettingen uit te bannen, maar wie begrijpt ons en welke maatregelen gaat de regering nemen om te voorkomen dat er banen verloren gaan?

Fariña en Quintero zeggen dat hun telefoon sinds vrijdagochtend niet is gestopt met rinkelen en dat de leden hen waarschuwen dat de maatregelen van de regering de dood betekenen voor 35 procent van de bedrijven, die op dit moment op het randje van een faillissement balanceren. Vraag het maar eens aan onze leveranciers want zij weten exact hoeveel de verliezen bedragen, zij zijn degenen die de dramatische situatie het best kunnen inschatten. Dit zou wel eens de symbolische druppel kunnen zijn voor vele horeca-uitbaters.

De regering van de Canarische Eilanden moet zorgen voor directe subsidies ofwel wordt dit de dood van de sector, zegt Carlos Quintero, die daarbovenop concrete maatregelen voorstelt zoals een verlaging van de betaling van de sociale zekerheid met 50%.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).