Hoge rotswand in het zuiden van La Gomera stort in (video)

Geschreven op 16-11-2020

Afgelopen zaterdag stortte een hoge, steile rotswand spectaculair ineen boven de onverharde weg pal langs zee die begint op het strand naast de haven van Valle Gran Rey. De hobbelige weg verbindt het strand met het afgelegen steentjesstrand van Playa de Argaga. De ineenstorting vond plaats om 14.50 uur, maar eerder die dag waren er al wat stenen naar beneden gevallen. Een verstandig mens begrijpt dat het daar dan niet pluis is. De Canarische regering en het eilandbestuur van La Gomera gaan er dan ook vanuit dat er geen slachtoffers zijn, maar toch wordt voor de zekerheid een grote reddingsoperatie georganiseerd.

"Scheisse, scheisse," zegt een Duitstalige vrouw op een video die werd opgenomen vanaf een terras in de buurt. Bij het strand van Argaga staan enkele huisjes en appartementen omringd door boomgaarden: een kleine oase aan de monding van de Barranco de Argaga. Op de achtergrond, net boven de weg, kun je in de video zien hoe de rotsen loskomen vlak bij het laatste kampeerbusje dat op de weg geparkeerd stond. In de omgeving is niemand te zien. Dan vormt zich een bruine wolk boven de zee.

In de buurt van de weg zijn een paar plekken waar soms mensen komen vissen. Vaak staan er ook bestelwagens en campers. De eilanders komen er volgens het eilandbestuur zelden of nooit, omdat ze zich bewust zijn van de gevaren van dit gebied. Er staat ook een bord bij de weg dat waarschuwt voor mogelijke aardverschuivingen. Buitenlanders laten zich daar echter niet door tegenhouders, vooral Duitsers. In 2013 werd een veertigjarige Duitse toeriste tijdens een vakantie met haar jonge kinderen dodelijk verpletterd door vallende rotsen. De kinderen bleven ongedeerd. In april, tijdens de lockdown, vonden aan dit stuk kust ook enkele aardverschuivingen plaats, maar niet van dit kaliber. Zelfs premier Pedro Sánchez was gisteren onder de indruk van de beelden, zoals op zijn Twitter-account viel te lezen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).