Seniorencentra op de Canarische Eilanden maken zich zorgen

Geschreven op 17-11-2020


De woonzorgcentra voor ouderen op de Canarische Eilanden telden tot afgelopen weekend in totaal 39 bewoners en 38 werknemers die besmet waren met het coronavirus, een cijfer dat verontrustend is, maar ver verwijderd van de cijfers die elders in het land worden gehaald.

In de stad Santa Cruz de Tenerife is de situatie in de afgelopen twee weken verergerd nadat twee grote uitbraken waren ontdekt, een in de ‘Residencia San Pancracio de Vistabella’ met 23 geïnfecteerde inwoners (9 in het ziekenhuis en 14 in het centrum) en drie overlijdens, evenals 14 werknemers raakten besmet, waardoor het ministerie van Volksgezondheid gedwongen werd de leiding ervan over te nemen.

Een tweede uitbraak vond plaats in het woonzorgcentrum ‘Residencia Mirador de Ifara’ waar afgelopen zaterdag 23 geïnfecteerde bewoners werden gemeld, waarvan er twee zijn overgebracht naar het ziekenhuis, en ook 5 medewerkers testten positief. In de komende uren zullen de resultaten van de uitgevoerde PCR-tests bekend zijn die ondertussen zijn uitgevoerd bij alle bewoners en personeelsleden.

Er moet aan worden herinnerd dat de Canarische Eilanden 133 openbare en privé woonzorgcentra hebben met bijna 7.050 bewoners. Sinds het begin van de pandemie zijn er slechts 31 doden geregistreerd, de laatste drie vorige week in ‘Residencia San Pancracio de Vistabella’.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).