De politie van Santa Cruz breekt illegale bijeenkomsten op van meer dan 160 jongeren

Geschreven op 17-11-2020


Vrijdagavond moest de lokale politie optreden omdat allerlei jongeren tegen de regels in feestjes hadden georganiseerd. Deze vonden onder andere plaats bij de tennisbaan van de wijk El Toscal en bij de skatebaan in stadspark La Granja aan de Avenida de Bélgica. De veel te grote groepen jongeren droegen geen mondmaskers en respecteerden ook de afstandsregels niet.

Op donderdag moest de politie eveneens tussenbeide komen op dezelfde locaties. De burgemeester roept ouders op om extra goed op hun pubers te letten en dat de politie streng optreedt en meteen boetes uitdeelt. “Als we het aantal besmettingsgevallen willen verminderen en meer sociale beperkingen willen vermijden, moeten we daadkrachtig optreden", benadrukt hij. Dit weekend is de politie begonnen met extra controles in stadsparken en andere zones waar de jeugd samenkomt.

Sinds augustus heeft de lokale politie van de hoofdstad al meer dan 1.800 overtredingen geconstateerd. Hiervoor zijn meer dan 900 boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een mondmasker; 349 voor 'botellones' (alcoholgebruik op straat); 18 voor samenscholingen op de openbare weg van meer dan 10 personen; en 30 voor roken zonder de minimumafstand in acht te nemen. Gemiddeld worden er per maand 456 boetes uitgedeeld. Voorlopig was oktober de ergste maand met in totaal 704 boetes. Een van de nieuwe maatregelen die de Canarische regioregering heeft goedgekeurd, bestaat uit de aanbeveling aan gemeenten om parken, recreatiegebieden en openbare wegen 's nachts te sluiten wanneer er 'botellones' worden gehouden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).