Zeventig schoolkinderen helpen de kustlijn van Las Galletas schoonmaken

Geschreven op 17-11-2020


Stichting Acuorum maakt schoolkinderen bewust van het gevaar van vervuiling van de zee in het kader van een actie om de stranden van zwerfvuil te ontdoen. Dit in samenwerking met waterbedrijf Canaragua.

Vrijdag trok een groep van 70 kinderen uit de hoogste klas van CEIP CEIP Luis Álvarez Cruz - de basisschool in Las Galletas - naar de kust. De opruimactie werd verdeeld over drie dagen om met voldoende afstand in 'bubbels' van maximaal 23 leerlingen te kunnen werken.

Onder andere met spelletjes leerden ze iets over recycling, afvalscheiding en het aantal jaren die nodig zijn om bepaalde wegwerpartikelen af te breken. Met de hulp van de onderwijzers konden ze met eigen ogen zien hoeveel rommel er op het strand aanspoelt die door boten in zee is gegooid. Zo vonden ze visnetten, stukken hout, papier en peuken. Maar het zal niet verbazen dat plastic de hoofdrol speelde.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, vindt dat de activiteit past in de gemeentelijke strategie om in te zetten op duurzaamheid, met name op het gebied van milieu. Hij waardeert het dat de scholen de jeugd milieubewust willen maken.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).