Gearresteerd op Tenerife voor fraude met investeringen in cryptomunten (video)

Geschreven op 17-11-2020

Agenten van de Nationale Politie en de Guardia Civil hebben de zaakvoerder van een op de Canarische Eilanden gevestigd bedrijf aangehouden die verschillende personen heeft opgelicht met investeringen in cryptomunten.

Evenzo zijn er vier huiszoekingen uitgevoerd in de kantoren en de woningen op verschillende plaatsen op Tenerife, met name in Adeje, Arona en Candelaria. Drie luxevoertuigen, een overvloed aan documentatie en elektronische apparaten zijn bij de operatie in beslag genomen en talloze bankrekeningen op naam van de onderzochte personen werden geblokkeerd.

Het onderzoek begon afgelopen september nadat drie van hun slachtoffers een klacht hadden ingediend voor fraude en oplichting. Tegelijkertijd kregen de agenten informatie over de verdachte financiële activiteiten van de daders en er hadden zich ondertussen 23 nieuwe slachtoffers gemeld.

Het onderzoek toonde ‘Ponzifraude’ aan. Dat is een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij de uitbetaalde gelden worden gefinancierd door de inleg van nieuwe klanten. Vaak biedt de oplichter daarbij een rendement aan dat erg hoog is bij een laag voorgespiegeld risico. Het systeem werkt alleen als het aantal nieuwe slachtoffers groeit.

Geconfronteerd met deze situatie, en aangezien de rechercheurs vermoedden dat het bedrijf een groot deel van het geld dat hun klanten hadden geïnvesteerd voor hun eigen voordeel zou kunnen gebruiken, werd de zaakvoerder van het bedrijf gearresteerd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).