Ook de gemeente Adeje maakt zich zorgen

Geschreven op 17/11/2020


De burgemeester van Adeje, José Miguel Rodríguez Fraga, kondigde gisteren een nieuw noodplan aan om de maatregelen tegen Covid-19 te maximaliseren, als resultaat van de evolutie van de besmettingsgegevens in de gemeente.

We hadden 48 positieve gevallen in de gemeente op 8 september en gisteren werden er 190 geregistreerd en dit in slechts 60 dagen tijd. We maken ons grote zorgen. In de komende dagen en weken moeten we één gemeenschappelijk doel hebben: onze gezondheid en die van de mensen om ons heen beschermen. Als we het goed doen, betekent dit niet alleen dat we rustiger en gelukkiger kunnen leven. Het beschermen van onze gezondheid zal onmiddellijk gevolgen hebben voor onze economie, omdat we beetje bij beetje in staat zullen zijn om de normaliteit te herstellen. Als we geen veilige plek zijn, is het toerisme en onze economie in gevaar en daarmee duizenden en duizenden banen en bedrijven over het hele eiland, aldus de burgemeester.

Rodríguez Fraga waarschuwde dat al deze moeite, al het werk dat we gaan doen, nutteloos zal zijn als we niet de medewerking hebben van alle inwoners van Adeje. Het gaat over het naleven en helpen naleven van de regels die de gezondheidsautoriteiten ons hebben voorgelegd: altijd een masker dragen, onze handen wassen, afstand houden en onnodige drukte vermijden, en dan pas kunnen we het virus verslaan.

Want als deze trend zich de komende weken doorzet, kan er sprake zijn van een hoge of extreme cumulatieve incidentie, waardoor de gemeente in een positie komt met een hoog gezondheidsrisico. Als dit zou gebeuren, dan zullen we gedwongen worden om specifieke maatregelen te nemen voor de gemeente om de verspreiding van het virus te helpen beheersen. Bovendien zou deze situatie nefast zijn voor het toerisme in onze gemeente dat geleidelijk terug op gang komt, aldus Rodríguez Fraga.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).