De staat blijft migranten onderbrengen in hotels

Geschreven op 18-11-2020


De delegatie van de Spaanse regering op de Canarische Eilanden blijft migranten, die naar de eilanden komen, doorverwijzen naar hotels en appartementen voor toeristen, voornamelijk op Gran Canaria. En dit ondanks de klachten van de werkgevers uit de sector die eisen dat ze worden uitgezet en dat hun vestigingen worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn: het toerisme.

Meer dan 6.000 migranten zijn overgebracht in hotels, die gesloten zijn door de afwezigheid van de toeristen, vanwege het gebrek aan openbare opvangplaatsen. Dit was een voorlopige maatregel, maar intussen zijn er al drie maanden verstreken sinds de regeringsdelegatie besloot de toeristische accomodaties te gebruiken om de migranten te huisvesten.

Daarom heeft de ‘Federación de Empresarios de Hostelería y Turismo de Las Palmas (FEHT)’ de regering van Pedro Sánchez op de vingers getikt en eist concrete informatie wanneer de hotels terug worden vrijgegeven en de migranten worden opgevangen in onder andere oude kazernes, zoals werd beloofd.

De minister van Territoriaal Beleid, Carolina Darias, kondigde afgelopen vrijdag de "aanstaande" opening aan van een tijdelijk opvangcentrum in een oud magazijn in Barranco Seco. Daar heeft het leger voorlopig een kamp opgezet voor ongeveer 800 mensen. Maar gisteren bleven er migranten aankomen op de Canarische Eilanden en deze ruimte wordt nog steeds niet gebruikt, zo luidt het.

Geen woorden maar daden, dat is wat de FEHT eist van de overheid. Er moeten nu concrete acties worden ondernomen om dit probleem op te lossen, aldus de woordvoerder van de FEHT.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).