Meer dan 8.000 immigranten op de Canarische Eilanden aangekomen in oktober

Geschreven op 17-11-2020


Alleen al in de afgelopen maand zijn bijna net zoveel bootvluchtelingen binnengekomen als de rest van het jaar. In totaal gaat het om 17.000 personen, gemiddeld bijna 300 per dag. Tot half oktober waren er dit nog maar 8.102.

De president van de Canarische regering, Ángel Víctor Torres, vertelde afgelopen vrijdag in een persconferentie dat het aantal aangekomen immigranten op dat moment 16.064 bedroeg. Inmiddels is dit gestegen tot 17.388.

De laatste boot die deze zondag op de eilanden is aangekomen, bereikte op eigen kracht de haven van La Restinga in het zuiden van El Hierro. Het ging om 51 inzittenden, waaronder drie minderjarigen en twee vrouwen, allemaal van uit de Westelijke Sahara en in goede gezondheid. Het was een van de 14 boten van die dag. De rest kwam aan in de haven van Arguineguín op Gran Canaria, waar het opvangkamp nog steeds overvol is.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).