Korte nieuwsitems

Geschreven op 17-11-2020


De brandweer van Tenerife heeft maandagmorgen in de vroege uren een brand moeten blussen in de zone Miraverde in de gemeente Adeje. Een grote hoeveelheid snoeiafval had vuur gevat en zorgde voor heel wat rookontwikkeling. Hoe de brand is kunnen ontstaan, wordt nog onderzocht.

Een 58-jarige man werd maandagmorgen rond 9.00 uur aangereden door een voertuig op de Avenida de Los Majuelos, in de gemeente La Laguna. De 1-1-2 activeerde onmiddellijk de nodige diensten en het slachtoffer werd met een zwaar hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 34-jarige man, met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor diefstal met geweld in La Laguna. De dader trachtte de handtas van een 20-jarige vrouw af te pakken waardoor ze op de grond viel en licht gewond raakte. Ze bood echter krachtig weerstand waardoor de dader wegvluchtte zonder buit.

De lokale politie van La Laguna heeft de afgelopen week - van 10 november tot 16 november - 84 boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een masker en 13 voor het verbruik van alcohol op openbare plaatsen en illegale feestjes.

Ook Santa Cruz heeft de controles opgedreven en de lokale politie heeft de afgelopen week 271 processen-verbaal opgesteld, meer dan het dubbele van de vorige week. Deze opmerkelijke stijging is voor een groot deel een weerspiegeling van de nieuwe preventieve maatregelen die sinds afgelopen vrijdag door de regering zijn uitgevaardigd.

De uitbraak van het coronavirus die werd ontdekt in een woonzorgcentrum in Ifara, in Santa Cruz de Tenerife, voegt 25 positieve gevallen toe, waarvan 19 bewoners en 6 werknemers, aldus het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden. Van deze 19 bewoners moesten er twee worden opgenomen in het ziekenhuis en één van hen is de afgelopen uren overleden.

Acht mensen zijn aangehouden in Santa Cruz toen ze met een drone vlogen in een verboden zone vanwege de veiligheid voor het luchtverkeer. Ze kregen allemaal een fikse boete wegens ongehoorzaamheid, weigering om zichzelf te identificeren, geen maskers te dragen en de sociale afstand niet te respecteren.

De recente verdwijning van 27 zwerfkatten in de wijk Fernández in de gemeente Tacoronte, heeft geleid tot een enorme controverse die de Cabildo van Tenerife dwong een openbare verklaring te geven waarin het ontkent dat het deelneemt aan het willekeurig doden van katten en dreigt juridische stappen te ondernemen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).