TUI wil 300.000 Duitsers naar de Canarische Eilanden brengen in het winterseizoen

Geschreven op 17-11-2020


De belangrijkste touroperator ter wereld, TUI, schat het mogelijk om gedurende het zopas gestarte winterseizoen 300.000 Duitsers naar de Canarische Eilanden te brengen. Dat betekent 75% van alle Duitse reizigers die in het winterseizoen 2019-2020 met TUI naar de eilanden kwamen.

Dit is een optimistische doelstelling van de CEO van het Duitse bedrijf, Sebastian Ebel, die gisteren een bezoek bracht aan de Canarische Eilanden en zich aansloot bij het verzoek van de Canarische regering aan Madrid om ook antigeentesten te aanvaarden en niet enkel PCR-tests.

De voorspellingen van Ebel baseren zich op een scenario waarin burgerverantwoordelijkheid nieuwe uitbraken in de komende maanden voorkomt. Hij feliciteerde de Canarische Eilanden voor hun inzet in dit opzicht, waardoor de eilanden van de zwarte lijst konden worden geschrapt waarin zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk hen hadden opgenomen.

Verder is het ook belangrijk dat Madrid wilt luisteren naar de vraag van de Canarische president, Ángel Víctor Torres, om antigeentests te erkennen als aanvaardbare test omdat volgende week maandag het staatsbesluit in werking treedt dat alleen ruimte biedt aan PCR-tests, die veel duurder en moeilijker te verkrijgen zijn.

Bovendien zegt de CEO dat een antigeentest nog meer veiligheid geeft, waarom? Bij PCR-tests zitten er een paar dagen tussen de test en de reis, een tijd waarin de toeristen besmet kunnen raken. In plaats daarvan kunnen antigeentests enkele uren voor hun vertrek worden gedaan, legt de CEO van TUI uit.

Afgelopen zaterdag trad Decreet 17/2020 van de regering van de Canarische Eilanden in werking dat zegt dat elke toerist die aankomt uit regio’s met een cumulatieve incidentie van 150 infecties per honderdduizend inwoners verplicht een PCR- of antigeentest moet kunnen tonen. De vertegenwoordigers van Ashotel zeiden gisteren dat de meesten van de reizigers, die het afgelopen weekend zijn toegekomen, een test bij zich hadden. Het tegenovergestelde was echter ook geen probleem, aangezien toeristen zonder test werden doorverwezen naar centra waar ze een test konden laten afnemen.

De Canarische Eilanden waren de eersten die de noodzaak op tafel legden om bij de oorsprong tests uit te voeren, aldus de president Ángel Victor Torres. Zelfs Sebastian Ebel was in het begin niet erg positief maar gisteren had hij daarentegen absoluut vertrouwen in de mogelijkheid om een ​​groot deel van het winterseizoen te redden. Dit zijn de maanden waarin de Canarische eilanden de enige Europese bestemming zijn met goed weer en de eilanden moeten hiervan profiteren, aldus Torres.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).