'Avondklok' in de parken en pleinen van Santa Cruz en La Laguna (video)

Geschreven op 18-11-2020

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, maakte maandag de sluiting bekend van de parken en pleinen waar het hoogste aantal overtredingen werden vastgesteld en die de afgelopen weken het onderwerp waren van verschillende politie-interventies.

De ‘avondklok’ vindt plaats tussen 19.00 uur ‘s avonds en 07.00 uur ’s morgens en is gisteren begonnen. Het is de bedoeling om illegale feestjes en bijeenkomsten te vermijden en de besmettingskansen in de stad te verkleinen.

Na een telefoongesprek met de burgemeester van La Laguna, Luis Yeray Rodríguez, zijn beiden overeengekomen om de maatregelen in het grootstedelijk gebied te coördineren om hun doeltreffendheid te waarborgen en de burgers te laten begrijpen dat we alleen door individuele verantwoordelijkheid de gezondheidscrisis kunnen overwinnen, aldus Bermúdez.

Beide burgemeesters hebben de regering van de Canarische Eilanden er ook op gewezen dat de regionale federaties de sportcompetities met twee weken moeten uitstellen om de drukte in de buurt van de faciliteiten te vermijden.

Ten slotte hebben ze ook hun bezorgdheid geuit over de situatie in sommige horecagelegenheden, die gelukkig in de minderheid zijn, merkte Bermúdez op, en ze hebben aangekondigd dat ze buitengewoon waakzaam zullen zijn dat de maatregelen worden gehandhaafd met betrekking tot capaciteit en sluitingstijden, aldus Bermúdez.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).