De staat laat 225 immigranten vrij in Arguineguín (video)

Geschreven op 18-11-2020

De centrale regering heeft dinsdagmiddag in totaal 225 immigranten vrijgelaten die tijdelijk waren ondergebracht op de kade in Arguineguín op Gran Canaria, omdat er teveel boten in de afgelopen uren waren toegekomen en het onmogelijk was om de migranten allemaal te huisvesten.

Het vertrek van de immigranten is gebeurd op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken ondanks het feit dat de 225 bevrijde immigranten geen plek hebben om te overnachten. De regeringsdelegatie betoogde via een verklaring dat niemand legaal kan worden vastgehouden behalve om een ​​gegronde reden.

Deze maatregel heeft de inwoners en de lokale autoriteiten erg verontrust omdat de migranten zomaar in de straten van de stad konden ronddwalen, aangezien hun transfer aanvankelijk te voet was voorzien.

Daarom probeerde de burgemeester, Onalia Bueno, de immigranten te overtuigen te wachten op de bussen, die de gemeenteraad van Mogán zelf had georganiseerd voor hun transfer naar Las Palmas de Gran Canaria.

Volgens de laatste berichten zijn er tussen de 200 en 250 Marokkaanse immigranten vanuit het Rode Kruis kamp overgebracht naar de hoofdstad, meer bepaald naar de Plaza de la Feria in de buurt van het Marokkaanse consulaat.

De burgemeester, Onalia Bueno, verklaarde achteraf dat deze groep immigranten op straat is gezet zonder middelen, zonder eten, drinken of bestemming. De predident van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, eist een dringende uitleg van Binnenlandse Zaken over wat er in Arguineguín is gebeurd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).