Hoe verliep het eerste weekend waarin toeristen een Covid-test moesten voorleggen in de hotels?

Geschreven op 19-11-2020De hotels op de Canarische Eilanden hebben zonder incidenten het eerste weekend doorstaan waarin toeristen wettelijk verplicht waren om een negatieve Covid-19-test te laten zien bij het inchecken. De belangenvereniging Ashotel heeft deze maandag verklaard dat de meeste bezoekers arriveerden met een geldig testresultaat. Volgens de Spaanse regering moet dit een PCR-test zijn, hoewel de Canarische deelregering ook snelle antigeentests erkent.

Toeristen die geen geldige test konden overleggen, werden doorverwezen naar gezondheidscentra die door hotels waren ingericht om onmiddellijk een test te doen. Deze toeristen reageerde begripvol. Veel vakantiegangers waren er afgelopen weekend overigens niet door de huidige pandemie in het algemeen en de Britse lockdown in het bijzonder.

Belangenvereniging Ashotel heeft haar verzoek herhaald om de criteria voor het controleren van de aankomst van toeristen en andere passagiers gelijk te trekken want op het Spaanse vasteland vindt men een antigeentest niet goed genoeg. De regering van de Canarische Eilanden wil dat de antigeentest vanaf 23 november landelijk wordt goedgekeurd, maar ook dat iedereen een test moet kunnen voorleggen, ook mensen die tussen de eilanden reizen.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).