Overleeft de grote folkloristische vereniging Pinolere Covid-19? (video)

Geschreven op 19-11-2020


Dit jaar kon de ambachtelijke jaarmarkt van de culturele vereniging Pinolere vanwege de Covid-19-maatregelen niet plaatsvinden. Dit werd pas op vrijdagavond bekend, terwijl de jaarmarkt dat weekend zou worden gehouden. Op deze grote jaarmarkt, die al 35 jaar wordt georganiseerd, worden oude ambachten in het zonnetje gezet, maar uiteindelijk vond men dat het onmogelijk was om aan de covid-maatregelen te voldoen. Sinds tien jaar wordt dit evenement gecombineerd met de Kaasbeurs. Dit jaar zouden maar liefst 160 ambachtslieden aan de jaarmarkt deelnemen en er waren online al zo'n 2.000 entreebewijzen verkocht. 

Geen inkomsten uit kaartverkoop, maar wel kosten. Voor de organisatie van de jaarbeurs zijn investeringen gedaan waarvoor subsidies zijn ontvangen. De vereniging is nu bang dat deze moeten worden terugbetaald, omdat formeel niet kan worden aangetoond dat het geld volgens de regels is benut. Het gaat om een subsidie van 9.500 euro die is toegekend door de Raad van Tenerife, en een van de gemeente La Orotava van ongeveer 10.000 euro. De begroting van de organisatie van het evenement bedroeg 40.000 euro en er was al geld uitgegeven aan reclame, promotie, beveiliging, transport en personeel. Ook waren diensten ingehuurd die nu niet meer nodig zijn (contractbreuk). De vereniging hoopt op coulance van de subsidiegevers.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).