Recordvangst van slangen dit jaar op de Canarische Eilanden

Geschreven op 19-11-2020De meest recente gegevens, die zijn bijgewerkt door het Ministerie van Ecologische Transitie, daterend van eind oktober, laten zien dat er dit jaar reeds 1.975 slangen zijn gevangen, dat is bijna het dubbele van de cijfers van 2019 toen er 1.086 werden gevangen. Het record van 2018 met 1.092 slangen is dus gemakkelijk verbroken.

Vanuit het ministerie schrijven ze deze toename toe aan verschillende oorzaken. Enerzijds door de gunstige weersomstandigheden dit jaar voor de ’Californische koningsslang’ vooral in de lente tot juli en anderzijds de belangrijkste reden is de toename van het aantal personeelsleden dat deel uitmaakt van de controleoperatie en hun constante aanwezigheid 7 dagen per week van maart tot juni.

Het grootste deel van de vangsten dit jaar 2020 vond plaats tussen de maanden april en juli, wat precies samenvalt met de tijd van het jaar waarin deze soort het meest actief is en de tijd waarin het zoekpersoneel toenam.

Alleen al in deze periode werden er 1.662 slangen gevangen. Als bewijs van de effectiviteit van de toename van het zoekpersoneel, werden er 1.166 rechtstreeks door hen gevangen, dat is 128% meer dan in 2019 toen het zoekpersoneel er 511 had gevangen.

Meer informatie kunt u lezen in ons artikel 'Slangen op Gran Canaria' via deze link : https://is.gd/bn8jhw

 

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).