Korte nieuwsitems

Geschreven op 19-11-2020Het ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden zal via het directoraat-generaal Personeelszaken de benoemingen van het onderwijzend personeel, dat afgelopen september is ingehuurd om extra ondersteuning te bieden in de scholen wegens de Covid-maatregelen, vernieuwen tot Pasen. De driemaandelijkse verlengingen hangen af van de evolutie en status van de pandemie en de behoeften van de scholen.

Het ‘Centro de Investigación Atmosférica de Izaña (Aemet)’ heeft een klacht ingediend tegen de illegale autoraces die worden gehouden in de natuurlijke zones rond de Izaña-berg in het Teide National Park. Afgelopen zonder werden er autoraces georganiseerd op de weg die de IAC-faciliteiten en het Research Center met elkaar verbindt.

Douaneagenten hebben een netwerk ontmanteld dat marihuana vanuit Tenerife naar het vasteland en andere Europese steden verstuurde via postpakketten. Een groep Duitse burgers, die op Tenerife woonden, zijn opgepakt voor de verkoop van drugs en bendevorming.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 59-jarige vrouw gearresteerd voor twee misdrijven: fraude door simulatie van een misdaad en vervalsing van documenten. De vrouw had een klacht ingediend voor een gewelddadige overval in haar huis in de gemeente Arona, waarbij heel wat goederen werden gestolen. Na onderzoek bleek dit niet te kloppen en trachtte de vrouw de verzekeringsmaatschappij op te lichten en maakte daarbij ook gebruik van valse fakturen.

De politie heeft drie jongeren tussen de 15 en 18 jaar op Tenerife aangehouden voor het slaan en mishandelen van een jonge man met een mes. Twee groepen jongeren raakten slaags in Santa Cruz en toen de politie ter plaatse kwam, vonden ze het gewonde slachtoffer. Aan de hand van getuigenissen konden korte tijd later de drie jonge daders worden opgepakt.

De minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft dinsdag in de plenaire vergadering van het Canarische parlement aangegeven dat er een protocol wordt voorbereid om PCR- of antigeentests aan te bieden aan de Canarische inwoners die voor de kerstvakantie naar de eilanden terugkeren. Het is de bedoeling om deze test 72 uur voor aanvang van de reis te laten uitvoeren op kosten van de regering van de Canarische Eilanden.

Afgelopen zondag ging een video viraal waarin naar verluidt het onredelijke optreden van de Lokale Politie van La Laguna werd getoond. Niets is echter minder waar. De agenten, die uiteindelijk een muzikant arresteerden, hadden hem meer dan twintig keer gevraagd zijn masker op te zetten en hun zijn DNI te laten zien maar hij bleef dit weigeren met zijn arrestatie tot gevolg.

Een 61-jarige man, met een strafblad, is opgepakt voor het stukmaken van twee machines in een ziekenhuis in Las Palmas de Gran Canaria, waarbij hij voor 40.000 euro aan schade aanrichtte. Hij was het ziekenhuis binnengeslopen en had het personeel bedreigd. Wat de beweegredenen waren van de dader is nog niet bekend.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).