Migranten uit Arguineguín worden ondergebracht in bungalows in Maspalomas

Geschreven op 19-11-2020Het Ministerie van Migratie heeft 139 van de Marokkaanse immigranten die dinsdagavond met bussen vanuit Arguineguín naar Las Palmas de Gran Canaria werden gebracht, ondergebracht in het bungalowcomplex Vista Oasis in Maspalomas (Gran Canaria).

Het vrijlaten van deze mensen op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken verraste zowel de regering van de Canarische Eilanden als de gemeenteraad van Mogán en de ngo's.

Terwijl de Canarische overheid aankondigde te gaan onderzoeken waarom deze situatie zich had voorgedaan, werkten de afdeling Migratie en de regering van de Canarische Eilanden samen met andere administraties, zoals de gemeenteraad van Las Palmas de Gran Canaria en het Rode Kruis, om een ​​oplossing te zoeken zodat niemand op straat moest slapen.

Ten slotte namen ze hun toevlucht tot het huren van een van de toeristencomplexen in het zuiden van Gran Canaria die al lang leeg stonden vanwege de crisis die de coronaviruspandemie in de sector heeft veroorzaakt.

En dit alles net op de dag dat de ‘Federación de Empresarios de Hostelería y Turismo de la provincia de Las Palmas (FEHT)’en de vakbonden UGT en CCOO gezamenlijk hadden gevraagd om de immigranten uit de hotels te halen zodat de accomodaties terug kunnen worden ingezet voor het toerisme.

Ondertussen kwamen enkele tientallen burgers naar de Plaza de la Feria om water en wat voedsel te brengen en steun te bieden aan de immigranten. Sommigen deden dat op eigen initiatief, anderen vertegenwoordigden organisaties die zeer betrokken zijn bij deze kwestie, zoals de ‘Comisión Española de Ayuda al Refugiado (CEAR)’ of de ‘Federación de Asociaciones Africanas en Canarias’.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).