Canarische Eilanden zullen vier à vijf jaar nodig hebben om uit deze crisis te komen

Geschreven op 19-11-2020Dit zijn de harde woorden van de professor economie en voormalig president van CES, José Luis Rivero, die heeft voorspeld dat de effecten van de economische crisis door Covid-19 op de Canarische Eilanden minstens vier à vijf jaar zullen aanhouden, zoals hij aangeeft in een artikel in het tijdschrift 'Hacienda Canaria'.

De hoogleraar is de coördinator van de publicatie, die in dit nummer gewijd is aan de economische effecten van de pandemie op de eilanden met in totaal tien artikels van specialisten uit verschillende vakgebieden.

Rivero legde uit dat hij in zijn reflectie de economie op de Canarische Eilanden behandelt vanuit het gegeven "wat is bereikt en wat niet is bereikt" in de afgelopen 50 jaar en op "de pogingen om de pandemie vanuit economisch oogpunt aan te pakken".

Deze crisis is zo ingrijpend dat het onmogelijk is om over een paar maanden terug te keren naar de situatie van 2018, zelfs niet met een vaccin, aldus Luis Rivero. De groeipercentages zullen niet snel het niveau van 2018 halen omdat deze crisis erg hard en erg sterk is. Het is mogelijk de meest intense van degenen die we op de Canarische Eilanden ooit hebben meegemaakt en het is niet realistisch om te denken dat het herstel zal plaatsvinden van vandaag op morgen.

De effecten van een nieuw economisch beleid "treden niet onmiddellijk op", omdat zodra uitgebreide beleidsbeslissingen zijn genomen, het tussen de 12 en 18 maanden kost om de reële economieën te bereiken en de effecten op de economie pas anderhalf jaar later duidelijk worden.

Toerisme staat op nummer één op de Canarische Eilanden en dat is logisch omdat het klimaat en de natuur gratis natuurlijke hulpbronnen zijn die niet kunnen worden verplaatst en moeten worden geëxploiteerd maar aan de andere kant zal men zich moeten specialiseren in andere activiteiten om in de toekomst minder afhankelijk te zijn, aldus Rivero.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).