Las Galletas zal eindelijk zijn openbaar cultureel centrum hebben

Geschreven op 19-11-2020Een van de meest gevraagde eisen van de inwoners van Las Galletas zal eindelijk uitkomen: de voltooiing van het nieuwe cultureel centrum, een faciliteit die de maatstaf moet worden voor het culturele leven van deze gemeente.

Nadat het oude culturele centrum het huidige ‘Centro Empresarial’ werd en als gevolg van administratieve en technische problemen werd de bouw van het nieuwe centrum stilgelegd. Maar daar komt nu verandering in en de gemeenteraad van Arona heeft een aanbesteding uitgeschreven voor de voltooiing van het gebouw met een investering van 1,7 miljoen euro.

Het nieuwe cultureel centrum heeft een totale oppervlakte van meer dan 1.300 vierkante meter, beslaat een perceel van 452 vierkante meter en krijgt een aula met een podium van meer dan 60 vierkante meter, dans- en repetitieruimtes, polyvalente ruimtes voor tentoonstellingen, een kinderruimte, een werkplaats en computerruimtes.

De uitvoeringstermijn van de werken is bepaald op 10 maanden en zullen in de loop van 2021 uitgevoerd worden, waarmee Las Galletas zijn cultureel centrum in de loop van 2022 zal hebben.

Las Galletas zal eindelijk zijn sociaal en cultureel centrum hebben. Moderne faciliteiten waarvan de inwoners van alle leeftijden kunnen profiteren en allerlei soorten activiteiten kunnen uitvoeren. De verbeteringen die in het oorspronkelijke project zijn aangebracht, zullen de stad een toonaangevend openbaar gebouw opleveren. We willen het culturele leven van deze belangrijke kustplaats in Arona promoten, die een referentie zal worden in het zuiden van het eiland , zegt de burgemeester van Arona, José Julián Mena.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).