De kerstperiode start in Santa Cruz met de ‘Black Week’ en het aansteken van de kerstverlichting

Geschreven op 20-11-2020Meer dan 250 bedrijven hebben zich al aangesloten bij een commerciële kortingscampagne, die begint op maandag 23 november en eindigt op de 30e van de maand. Zo hoopt men de sector te redden van de commerciële catastrofe door de pandemie. De winkels vestigen al hun hoop op de kerstperiode, die in Spanje duurt tot 6 januari, Driekoningen. Zo hopen ze toch nog iets te redden van het fatale Covid-jaar 2020. Op donderdag 26 november wordt de kerstverlichting aangestoken.

Gisteren werd het initiatief gepresenteerd in het stadhuis van Santa Cruz: een 'Black Week' in plaats van een 'Black Friday' om de mogelijkheid te bieden om een betere omzet te draaien, maar ook om de gebruikelijke toeloop rond Black Friday meer te kunnen spreiden. Het is de bedoeling dat het publiek coronaveilig kan shoppen. Dus niet te veel mensen tegelijk in de winkels en restaurants. Ook worden er geen gratis monsters uitgedeeld.

Volgens een recente studie van Deloitte factureert de sector accessoires en geschenken tussen november en januari tussen 50% en 60% van de hele jaaromzet, dus is de kerstcampagne de belangrijkste van het jaar. De commerciële sector heeft bijna 22.000 mensen in dienst.

De gemeente heeft een speciale website in het leven geroepen (www.blackweeksantacruz.com) waarop winkels en restaurants hun aanbiedingen op een praktische en eenvoudige manier kunnen presenteren. De 250 aangesloten winkels en restaurants geven kortingen van 10% tot wel 70%.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).