Opvanglimiet voor migranten in hotels is bereikt op Gran Canaria

Geschreven op 19-11-2020De bedrijfsleiders van toeristische accomodaties op Gran Canaria verzekeren dat ze hun opvanglimiet bereikt hebben voor de opvang van immigranten.

Ondanks het feit dat het nieuwe opvangkamp van Barranco Seco in Las Palmas de Gran Canaria in gebruik is genomen, komen er nog steeds bussen met migranten toe aan de hotels en resorts in het zuiden van het eiland.

De voorzitter van de ‘Asociación de Empresarios de Alojamientos Turísticos (Aeat)’ van Las Palmas, Tom Smulders, heeft verklaard dat het genoeg is geweest en dat ze boos zijn. De sector heeft zich enkele maanden geleden bereid verklaard om te helpen in een "noodsituatie van voorbijgaande aard” maar het blijft maar duren en we krijgen geen duidelijk antwoord van de overheid, aldus Smulders.

Er zijn momenteel 14 hotelcomplexen die immigranten huisvesten en er is ons beloofd dat het "een tijdelijke solidariteitsnoodhulp" was.

Volgens Smulders moet de Spaanse regering optreden en "onmiddellijke maatregelen nemen", te beginnen met het oplossen van de problemen op de kade in Arguineguín, het creëren van opvangcentra en degenen, voor wie dit mogelijk is, zo snel mogelijk terugsturen naar hun land van herkomst.

Volgens de woordvoerder van de sector kun je ondernemers van toeristenresorts niet dwingen hun deuren te openen maar geen toeristen te kunnen ontvangen. We zijn serieuze mensen en zijn bereid te helpen, maar we zijn ook toeristische ondernemers en geen NGO’s.

Volgens Smulders is het niet verstandig om nog meer toeristencomplexen te openen, want we willen het goede imago van Gran Canaria verdedigen en proberen te vermijden dat de toeristen Gran Canaria gaan zien als het nieuwe Lampedusa.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).