Korte nieuwsitems

Geschreven op 20-11-2020De gemeenteraad van Candelaria (Tenerife) meldde woensdag dat zwemmen verboden is op het strand van Los Guanches, vanwege de resultaten van de analyses van het water dat niet geschikt is om in te zwemmen.

Een passagier stapte zonder masker op de bus en begon te roken. Dit gebeurde woensdagochtend in Las Palmas de Gran Canaria. Nadat de Nationale Politie was gewaarschuwd, verliet de passagier in kwestie de stadsbus, maar deed net hetzelfde op een volgende bus. Het busbedrijf "veroordeelt deze gebeurtenissen met klem" en verontschuldigt zich bij de getroffenen voor de vertragingen.

De helikoptereenheid van Fuerteventura en de ‘Grupos de Rescate Especial de Intervención en Montaña (GREIM)’ van Tenerife hebben dinsdag de menselijke resten van een wandelaar overgebracht naar de gerechtelijke politie van Gran Tarajal. Het lichaam werd gevonden door een inwoner op de Pico de La Zarza op Fuerteventura. Verder onderzoek moet uitwijzen wie het slachtoffer is en wat er juist is gebeurd.

Een 70-jarige vrouw raakte woensdag zwaargewond aan de onderste ledematen bij een aanrijding op de Avenida Pérez González in Puerto de la Cruz. De gebeurtenissen vonden plaats even na 08.30 uur toen de dienst 1-1-2 een melding ontving van het ongeval. De vrouw werd door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens bronnen van het Rode Kruis hebben maar liefst 2.301 immigranten de nacht doorgebracht in het opvangkamp op de kade van Arguineguín (Gran Canaria), ondanks het feit dat er 227 anderen werden overgebracht naar een toeristisch resort in het zuiden van het eiland.

Slechts 0,2% van de inwoners van Tenerife heeft positief getest op het coronavirus bij het eerste bevolkingsonderzoek in La Laguna en Santa Cruz, uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid. Deze gegevens bevestigen dat de archipel voldoende trackingpotentieel heeft om het virus te beheersen. Zo niet, dan zou het cijfer zijn opgelopen tot 3%. Sinds afgelopen zaterdag hebben 2.869 mensen zonder symptomen zich aangemeld voor een PCR-test en slechts vijf van hen hebben positief getest.

Transvulcania 2021 zal plaatsvinden in de laatste week van oktober. Het wordt een week om te genieten van een van de beste trailrunning-evenementen ter wereld, die in 2020 moest worden geannuleerd vanwege de pandemie. Transvulcania 2021 begint op donderdag 28 oktober met de verticale kilometer, terwijl de ochtend van zaterdag 30 oktober, de marathon en de halve marathon plaatsvinden.

De lokale politie van Granadilla de Abona heeft de 39-jarige FJML gearresteerd voor een poging tot inbraak in een ​​sportwinkel in het centrum van El Médano. De gedetineerde werd op heterdaad betrapt nadat het stille alarm de politie had verwittigd.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).