Touroperators waarschuwen dat toerisme alleen met antigeentesten kan

Geschreven op 20-11-2020



De verschillende touroperators, die op de Canarische Eilanden actief zijn en toeristen uit Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Nederland en Ierland vervoeren, hebben de regering van de Canarische Eilanden gewaarschuwd dat het onmogelijk zal zijn om het toerisme op de eilanden nieuw leven in te blazen indien enkel PCR-tests worden aanvaard.

Ving en Apollo in de Scandinavische landen, TUI in Nederland, België, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, FTI in Duitsland en Jet2 in het Verenigd Koninkrijk hebben de regionale uitvoerende macht duidelijk gemaakt dat als Spanje geen antigeentests toelaat om het land binnen te komen, ze niet veel toeristen moeten verwachten tijdens het zo belangrijke winterseizoen.

Zoals de touroperators hebben aangegeven, kan het aanvaarden van sneltests ertoe leiden dat de Canarische Eilanden deze winter tot 75% van de toeristen kunnen recupereren in vergelijking met 2019. Zoniet, dan zal er maximum 20% van de toeristen aanwezig zijn en daarmee zullen vrijwel alle eilandhotels gesloten blijven en een massa bedrijven zullen failliet gaan.

De Noordse touroperator Apollo heeft meegedeeld dat het momenteel de verkoop voor de eilanden heeft stopgezet sinds 23 november, wanneer de verplichting van de PCR-test om Spanje binnen te komen, van toepassing wordt en ook talloze claims heeft gekregen van klanten die hun tickets willen terugbetaald hebben. Deze test is moeilijk te verkrijgen in vele Europese landen en de prijs is veel te hoog, zo luidt het.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).