Korte nieuwsitems

Geschreven op 21-11-2020De Helimer 222-helikopter heeft de vijf bemanningsleden van de vissersboot Arzak, die 243 kilometer ten zuiden van Gran Canaria is gezonken, kunnen redden aldus de woordvoerster van ‘Salvamento Marítimo’. De vijf schipbreukelingen - twee Portugezen, twee Mauritaniërs en een Angolees - hadden hun toevlucht gezocht in het noodvlot, waar ze wachtten op de komst van hulp.

De Duitse bondskanselier, Angela Merkel, schreef een brief aan de president van de Cabildo van La Gomera, Casimiro Curbelo, en daarin staat te lezen: "Ik denk vaak met plezier terug aan mijn vorige vakanties op La Gomera. De huidige situatie beperkt het reizen, maar ik hoop dat het binnenkort mogelijk zal zijn om zonder enig ongemak naar de Canarische Eilanden te reizen, aldus Merkel, van wie bekend is dat ze jaarlijks haar vakantie op La Gomera doorbrengt.

De Guardia Civil van Tenerife heeft meer dan 120 bekeuringen uitgeschreven wegens het niet-naleving van de nieuwe anti-Covid-maatregelen die op de 13e zijn gelanceerd. Alleen al in Playa de Las Américas en Adeje werden er meer dan 90 mensen beboet.

Een man is gearresteerd op Gran Canaria voor het houden van dieren, nadat hij in 2018 zijn hond had doodgeslagen en toen het verbod kreeg van de rechter om de volgende drie jaar nog dieren te bezitten of handel te drijven met dieren.

Een boot met minstens 48 immigranten van sub-Sahara afkomst aan boord is donderdag aangekomen in de haven van La Restinga, in het zuiden van El Hierro. Onder de inzittenden bevonden zich 14 minderjarigen en één vrouw maar allemaal verkeren ze in goede gezondheid.

Een wielrenner, wiens leeftijd niet bekend is, is donderdag vrij zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Tegueste. De gebeurtenissen vonden plaats rond 09:46 toen de dienst 112 een melding kreeg van een aanrijding in de calle Las Toscas. Het gezondheidspersoneel van de SUC zorgde voor de eerste hulp en zijn overbrenging naar het ziekenhuis.

Caritas helpt tot dusver dit jaar 130 daklozen op La Palma. De organisatie benadrukt dat de gezondheidscrisis de ongelijkheden heeft versterkt, waardoor het aantal mensen dat beroep doet op de ‘Unidades Móviles de Atención en Calle (UMAC)’ sterk is toegenomen sinds deze dienst in 2017 in het leven is geroepen.

Een twintigtal inspecteurs van Volksgezondheid 'patrouilleren' in de hoofdstad. De belangrijkste inbreuken die ze detecteren hebben te maken met het gebrek aan afstand tussen de tafels op de terrassen en het niet-naleven van de maatregelen in particuliere bedrijven en op kantoren.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife heeft een rapport naar het Openbaar Ministerie gestuurd naar aanleiding van een demonstratie van een tiental ‘ontkenners’ afgelopen zaterdag in Santa Cruz. Dit protest vond plaats in de Calle del Castillo en de deelnemers zullen gesanctioneerd worden voor het negeren van de veiligheidsmaatregelen en ongehoorzaamheid.

Voor de tweede dag op rij bevestigde Candelaria gisteren het verbod om te zwemmen op haar stranden als preventieve maatregel, gezien de aanwezigheid van E. coli en enterokokken in de watermonsters die zijn geanalyseerd. Een breuk in een pijpleiding op de TF-1 zou de mogelijke oorzaak zijn van de vervuiling op de stranden.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).