Canarische luchthavens bereiden zich voor op de controle van PCR-tests vanaf maandag

Geschreven op 21-11-2020Aena begon woensdag met de voorbereidingen op de controles op de luchthavens van de eilanden omdat vanaf maandag 23 november alle reizigers, die vanuit risicogebieden op de eilanden toekomen, een PCR-test met een negatief resultaat moeten kunnen voorleggen, die maximum 72 uur oud is.

Er is ook een ruimte ingericht om snelle antigeentests uit te voeren bij degenen die Spanje binnenkomen zonder de bijbehorende PCR-test. Zij kunnen boetes oplopen tot 6.000 euro en moeten verplicht een test ondergaan, wat tussen de 15 à 20 minuten zal duren. Volgens Aena is er ook een isolatieruimte voorzien voor het geval er iemand positief test onder de passagiers.

Passagiers, die op de Canarische luchthavens aankomen, zullen worden opgevangen in de aankomstterminal in een afgesloten ruimte om de nodige documentatie te tonen. Het moet een origineel document zijn, geschreven in het Spaans of Engels, op papier of elektronisch formaat. Het moet minstens de voor- en achternaam van de reiziger bevatten, paspoort of ID-nummer, datum van voltooiing van de test, identificatie en contactgegevens van het centrum dat de analyse heeft uitgevoerd en de gebruikte techniek. Het identificatiedocument (DNI of paspoort) dat op het Health Control Form verschijnt, moet overeenkomen met dat van het PCR-certificaat.

De regering van de Canarische Eilanden zette gisteren de onderhandelingen met de staat voort om, naast de PCR-test, de antigeentest als geldige test toe te staan ​​om de archipel binnen te komen. De door Madrid goedgekeurde norm stelt uitdrukkelijk dat andere detectietests, zoals antigeentests, niet zijn toegestaan ​​totdat het gebruik ervan in de Europese Unie is geaccepteerd.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft er vertrouwen in dat Madrid vanaf maandag de goedkeuring voor antigeentests zal geven. Als dat niet het geval is, staat het winterseizoen op het spel, aldus Torres. PCR-testen zijn namelijk moeilijk te verkrijgen in verschillende Europese landen en ze zijn bovendien veel te duur.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android)