Naviera Armas-Trasmediterránea vraagt honderd miljoen euro

Geschreven op 22-11-2020


Naviera Armas, de scheepvaartgroep die eigenaar is van Trasmediterránea, heeft zich tot de ‘Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI)’ gewend om haar te redden door middel van een injectie met overheidsgeld.

Aan het begin van de maand bevestigde het Canarische bedrijf al dat het bezig was met een plan om de schulden van zijn schuldeisers te herstructureren en ontkende het failliet te gaan.

Afgelopen woensdag echter hebben bronnen bevestigd dat het bedrijf een reddingsverzoek heeft ingediend via het fonds ter ondersteuning van de solvabiliteit van strategische bedrijven, beheerd door SEPI en begiftigd met 10.000 miljoen euro.

Dit fonds, waarvan Air Europa als eerste gebruik heeft gemaakt, is bedoeld om een ​​zuurstofballon te leveren aan bedrijven van strategische waarde voor de Spaanse economie die vóór de pandemie winstgevend waren en waarvan de levensvatbaarheid daardoor in het gedrang komt.

Naviera Armas zou 100 miljoen euro hebben gevraagd. Het uiteindelijke bedrag en de voorwaarden van de aflossing zullen afhangen van de evaluatie van de reële situatie van de onderneming, die ook een levensvatbaarheidsplan heeft voorgelegd aan de raad van bestuur.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).