‘Black Friday’ op de Canarische Eilanden komt eraan.

Geschreven op 21-11-2020


Black Friday komt eraan, een van de belangrijkste data op de kalender van de commerciële sector. Hoewel deze dag van kortingen, geïmporteerd uit de Verenigde Staten, aanvankelijk op de laatste vrijdag van november werd gehouden, is de waarheid dat de acties de afgelopen jaren zijn verlengd tot aan de kerstcampagne.

Maar dit jaar is alles veranderd. Niet alleen omdat de straten, de restaurants en de uitgaansgelegenheden niet vol mensen zullen zitten, maar omdat er veel winkels hebben besloten om nu reeds met kortingen te beginnen.

Hoewel vrijdag 27 november de officiële startdatum van deze Black Friday is, worden er vanaf morgen reeds veel kortingen gegeven. De secretaris-generaal van Fauca, Abbas Moujir, legde uit dat de commerciële sector "zeer bezorgd" is over het verloop van deze campagne. Om de drukte te vermijden, en op die manier ook nieuwe besmettingen, worden er gans de week kortingsacties aangeboden en kunnen mensen meer gespreid hun kerstinkopen doen.

Maar naast de pandemie is er nog een andere factor die deze campagne anders maakt dan de vorige. Want alles lijkt erop dat online aankopen de overhand zullen hebben. De drukte in de winkelzones met Kerstmis enerzijds en de angst om het virus op te lopen anderzijds boezemen veel mensen angst in, wat het online winkelen zal stimuleren.

Klanten waarderen nu meer dan ooit het gemak van thuis uit hun aankopen te kunnen doen en vermijden de drukte in fysieke winkels. Moujir erkent dat onlineverkoop schade kan toebrengen aan kleine winkels. Toch benadrukte hij dat persoonlijke service een van de voordelen van kleine zaken is, wat zeer gewaardeerd wordt door consumenten. Dat blijkt uit het feit dat 70% van de Spanjaarden dit jaar in kleine winkels hun aankopen zullen doen. Ik vertrouw erop dat ook de Canariërs hun kerstinkopen zullen doen bij de kleine, lokale handelaars die het erg moeilijk hebben.

LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).